Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Αγρίνιο 6/3/2015
Π.ΣΟΥΛΟΥ 16-ΤΗΛ2641023748 Αριθ.Πρωτ 618
30 100-Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Email info@sylpolagriniou.gr

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ
1) Αξιότιμο Κύριο Αλέξη Τσίπρα
Πρωθυπουργό Ελλάδος
Μέγαρο Μαξίμου
ΑΘΗΝΑ
2)Αξιότιμο Κύριο
Υπουργό Οικονομικών
3)Αξιότιμο Κύριο
Υπουργό Οικονομίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1)Αξιότιμο Κύριο Πρόεδρο
Ελληνικής Δημοκρατίας
2)Αξιότιμη Κυρία Πρόεδρο
Βουλής των Ελλήνων
3)Αξιότιμους Αρχηγούς
Κομμάτων Ελληνικού Κοινοβουλίου
4)Αξιότιμο Κύριο Αντιπρόεδρο
Κυβερνήσεως
5)Αξιότιμους Βουλευτές
Νομού Αιτ/νιας
6)ΑΣΠΕ
7)ΜΜΕ

ΘΕΜΑ <<Ενίσχυση οικονομικά ασθενέστερων, εξονυχιστικό έλεγχο και διασταύρωση περιουσιακών στοιχείων όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων πολιτών>>

-2-

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ
Επί τη αναλήψει των καθηκόντων σας, σας εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας και ευχόμαστε ολόψυχα να ευλογήσει ο ΘΕΟΣ το έργο σας και να επιτύχετε στην όντως υψηλή αποστολή σας, επ’ ωφελεία της Ελληνικής πατρίδας και των πολιτών της.
Εμείς ως μια πολυπληθής και συγχρόνως ευπαθής κοινωνική ομάδα, έχουμε καταθέσει αρκετές φορείς κατά το παρελθόν τις απόψεις μας, τις θέσεις μας και τις απόλυτα δικαιολογημένες διεκδικήσεις μας, χωρίς ωστόσο να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Εμείς δεν σκεπτόμαστε και δεν ενεργούμε, συντεχνιακά, αλλά συνολικά και αναλογικά. Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών που έπληξε ανεπανόρθωτα σχεδόν όλο τον Ελληνικό Λαό, έπληξε θανάσιμα την πολύτεκνη οικογένεια, γιατί οι ανάγκες και τα προβλήματα είναι πολλαπλάσια, καθότι τα προστατευόμενα μέλη είναι πολύ περισσότερα και δεν χρειάζεται επ’ αυτού να επιχειρηματολογήσουμε.
Εκτός των μειώσεων των μισθών, των συντάξεων, της υπέρογκης φορολογίας ,των χαρατσιών, του ΕΝΦΙΑ κ.λ.π που επιβλήθηκαν σε βάρος των μικρών προυπολογισμών σχεδόν όλων των Ελλήνων, επί πλέον στους πολύτεκνους έγινε α)αδικαιολόγητη περικοπή της πενιχρής ισόβιας σύνταξης (88ΕΥΡΩ) στην πολύτεκνη ΜΑΝΑ, β)περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων γ)περικοπή του επιδόματος του τρίτου παιδιού δ)κατάργηση της δωρεάν χορήγησης τροφίμων στους οικονομικά ασθενέστερους και άλλα τέτοια μέτρα, που πλήττουν κυριολεκτικά την πολύτεκνη οικογένεια, που είχαν και έχουν σαν αποτέλεσμα οι νέοι άνθρωποι να μην σκέφτονται καθόλου τη δημιουργία οικογένειας, με τραγικές για το γένος μας και το έθνος μας συνέπειες, αφού το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ πρόβλημα μαζί με το πρόβλημα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ των νέων μας, είναι οι σύγχρονοι εφιάλτες της πατρίδας μας.
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Εμείς δε ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση, αλλά ζητάμε να σκύψετε με πραγματικό ενδιαφέρον, στα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σχεδόν ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός και αναλογικά σύμφωνα με τις ανάγκες να δρομολογήσετε δίκαιες λύσεις, που θα δώσουν προοπτική και αισιοδοξία κυρίως στους νέους ανθρώπους που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας.
Για να επιτύχετε μία κατά το δυνατόν δίκαιη, κοινωνική και πατριωτική πολιτική, πρέπει να δώσετε καθαρή και ξάστερη εντολή προς κάθε αρμόδια αρχή για εξονυχιστικό έλεγχο και διασταύρωση περιουσιακών στοιχείων (κινητής και ακίνητης περιουσίας) όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων, αρχής γενομένης από τον Αξιότιμο Κύριο πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, εσάς ως πρωθυπουργό, των κ.κ. αρχηγών των κομμάτων, των κ.κ. υπουργών-βουλευτών και κάθε

-3-

αξιωματούχου αυτής της χώρας μέχρι και τον τελευταίο ΄Ελληνα πολίτη, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.
Ο έλεγχος αυτός να είναι ενδελεχής ουσιαστικός και δίκαιος και να περιλαμβάνει άνοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών, των OFF SHORE εταιρειών , καθώς και όλων των μη κυβερνητικών οργανώσεων . ΄Ετσι θα
εντοπισθεί ο παράνομος πλουτισμός (μαύρο χρήμα), η φοροδιαφυγή , η απάτη ,η λεηλασία του εθνικού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας.
Βεβαίως δεν πρέπει να αρκεστείτε στον εντοπισμό των παραπάνω παραβατικών συμπεριφορών απ’ όσους τυχόν έγιναν, αλλά να επιβάλλετε και τις ανάλογες κυρώσεις, δηλαδή επιβολή φόρων ,υψηλών προστίμων σε όσους φοροδιέφυγαν και δήμευση περιουσιών σε όσους την απέκτησαν με παράνομο τρόπο.
Ο έλεγχος αυτός είναι εφικτός αφού υπάρχει η απαραίτητη τεχνολογία, αρκεί μόνο α)να ξεκινήσει από τους αξιωματούχους , τους έχοντες και κατέχοντες και να μην εξαιρεθεί επαναλαμβάνουμε κανένας απολύτως ,β)τα αποτελέσματα του ελέγχου ειδικά για τα δημόσια πρόσωπα να δημοσιοποιούνται.
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Αν υιοθετήσετε τις προτάσεις μας και τις βελτιώσετε με τη δυνατότητα που σας παρέχει η υποδομή της πολιτείας από πλευράς τεχνολογίας, είμαστε σίγουροι ότι θα υπερκαλυφθεί το δημόσιο χρέος της χώρας και εν συνεχεία θα έχετε τη δυνατότητα να αποκαταστήσετε τις οικονομικές αδικίες που έγιναν σε βάρος κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων Ελλήνων. Επί πλέον θα απαλλαγούμε από την ασφυκτική πίεση των τοκογλύφων δανειστών μας και θα ανακτήσουμε την απωλεσθείσα εθνική μας αξιοπρέπεια και συγχρόνως θα αναπτερωθεί το πληγωμένο ηθικό του Λαού μας.
Είθε να εισακουστούμε, σε αντίθετη περίπτωση θα γίνουμε μάρτυρες για μια ακόμη φορά αναποτελεσματικών και αδιέξοδων πολιτικών, που έχουν να <<επιδείξουν>> μόνο μία άκαρπη επικοινωνιακή ρητορική, η οποία δυστυχώς τροφοδοτεί την αναξιοπιστία και την αποδόμηση των θεμελιακών θεσμών του κράτους, σε σημείο που να μην εμπιστεύονται οι πολίτες τους πολιτικούς, πράγμα ολέθριο για το Δημοκρατικό μας πολίτευμα, το οποίο οφείλουμε όλοι μας να στηρίζουμε με πράξεις ισονομίας και δικαιοσύνης και όχι να περιοριζόμαστε μόνο στα λόγια.
Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι και στους προκατόχους σας αποστείλαμε παρόμοιες επιστολές, χωρίς ωστόσο να τύχουμε απαντήσεως πολλώ, δε μάλλον ουσιαστικού αποτελέσματος.

-4-

Ελπίζουμε να επιδείξετε την αρετή και την τόλμη που χρειάζεται ένα τέτοιο εγχείρημα, το οποίο θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την πολιτεία και θα υπηρετήσει την κοινωνική δικαιοσύνη , όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας και να προσφέρουν επιτέλους αναλογικά όλοι οι ΄Ελληνες και να μην διαφεύγουν μονίμως οι παρανόμως πλουτήσαντες και φοροδιαφεύγοντες , σε βάρος των οικονομικά αδυνάτων οι οποίοι προσφέρουν διαχρονικά από το υστέρημά τους προς την πατρίδα και να ψηφιστεί επιτέλους ένας δίκαιος και σταθερός φορολογικός Νόμος.

Διατελούμε μετά πάσης τιμής και εν αναμονή ενεργειών σας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΔΗΜ ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ π.ΧΡΙΣ ΔΑΒΡΑΖΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΚΩΝ ΓΚΡΙΖΗΣ Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΟΣ
ΕΡΜΙΑΣ ΝΤΖΑΛΑΣ Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝ.ΚΑΝΤΑΝΗΣ ΜΕΛΟΣ
ΚΩΝ ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝ.ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΠΑΝ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΤΑΜΙΑΣ ΔΗΜ ΚΡΟΚΙΔΑΣ ΜΕΛΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΔΑΤΟΥ ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ ΣΧΕΣΕΩΝ

Σχεδιασμός Western Computer Services | Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου & Περιχώρων