Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων

ΨΗΦΙΣΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 30/3/2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Π.ΣΟΥΛΟΥ 16-ΤΗΛ2641023748

30 100- Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο

www.sylpolagriniou.gr

Email info@sylpolagriniou.gr

 

                                             Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

        Στο Αγρίνιο, σήμερα Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 μετά το τέλος της ημερίδας του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, και ώρα 19.00, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες πολύτεκνες οικογένειες, ΟΜΟΦΩΝΑ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ

       1.Να καταγγείλουμε  με όλη τη δύναμη της φωνής μας, την πολιτική της συγκυβέρνησης που στρέφεται απροκάλυπτα σε βάρος της πολύτεκνης οικογένειας, αφού οι περικοπές ,τα αντιδημογραφικά και τα αντιπολυτεκνικά μέτρα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

      2.Να καταγγείλουμε την πολιτική των δυσβάστακτων και επι πλέον φόρων που επιβάλλονται στις πολύτεκνες οικογένειες κατά τρόπο προκλητικό και ανεξήγητο. Η γέννηση των παιδιών πρέπει να αποτελεί τεκμήριο φορολογικής ελάφρυνσης και  όχι παραπάνω φορολογικής επιβάρυνσης της οικογένειας.

       3.Να καταγγείλουμε την ανυπραξία  Εθνικής δημογραφικής πολιτικής και στήριξης της οικογένειας, με άμεσο κίνδυνο τη γήρανση και τη συρρίκνωση του Ελληνικού γένους με προφανή τα αρνητικά επακόλουθα στο ασφαλιστικό, στην οικονομία, στην κοινωνία, στο στρατό  και εν τέλει σ’ αυτή την ίδια την ύπαρξη του ΄Εθνους  μας.

       4.Να καταγγείλουμε την αναλγησία της συγκυβέρνησης προς τους οικονομικά ασθενέστερους και ιδιαιτέρως προς τους πολύτεκνους τους οποίους οι βεβαρημένοι οικογενειακοί προυπολογισμοί και οι πολλές και παραπάνω υποχρεώσεις, τους φέρνουν σε δυσχερέστερη θέση.

       5.Απαιτούμε την άμεση αναθεώρηση αυτής της Εθνικά καταστροφικής πολιτικής και την επαναχορήγηση  της πενιχράς ισόβιας σύνταξης στην πολύτεκνη μάνα, που εκτός της ελαχίστης υλικής αμοιβής είχε κυρίως  και πρωτίστως το πνεύμα της ηθικής επιβράβευσης.  Την επαναχορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων , την επαναχορήγηση του επιδόματος του τρίτου παιδιού και της εφάπαξ παροχής των 2.000 ΕΥΡΩ για τις μητέρες που αποκτούσαν το τρίτο και κάθε επιπλέον παιδί. Την κατάργηση του δραστικά μειωμένου ετήσιου εισοδήματος στα 7.200 ΕΥΡΩ για δωρεάν χορήγηση τροφίμων στις πολύτεκνες   οικογένειες και την αύξησή του στο ποσό των 20.000 ΕΥΡΩ και προοδευτικά αυξανόμενου 30% για κάθε προστατευόμενο μέλος. Την καθιέρωση κλίμακας φοροαπαλλαγής μετά τη γέννηση κάθε παιδιού αναλογικά. Απαιτούμε επίσης οι περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων να ξεκινήσουν από τους υψηλόμισθους και υψηλόβαθμους πολιτικούς και κρατικούς λειτουργούς και όχι να επιβάλλονται μονομερώς επαχθή και δυσβάσταχτα μέτρα σε βάρος του λαού. Απαιτούμε επιτέλους την καθιέρωση δίκαιου, διαρκούς και σταθερού φορολογικού νόμου, έτσι  ώστε να κατανέμονται αναλογικά και σύμφωνα με τα πραγματικά εισοδήματα οι φόροι και να δημευθούν οι περιουσίες όλων, όσων πλούτισαν παρανόμως,ληστεύοντας την περιουσία του Ελληνικού Λαού και λεηλατώντας τον Εθνικό του πλούτο.

         Καλούμε τη συγκυβέρνηση να αναλογισθεί τις τεράστιες ευθύνες που έχει αφ΄ενός μεν απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου , αφ΄ετέρου δε απέναντι στο μέλλον της πατρίδος και του Εθνους και να βρει  το θάρρος και τη γενναιότητα να προβεί στις διορθωτικές εκείνες ενέργειες που θα ξαναφέρουν την αισιοδοξία και την ελπίδα στην πατρίδα μας, στηρίζοντας τον ιερό και θεοσύστατο θεσμό της Ελληνικής οικογένειας. Σε αντίθετη περίπτωση οι πέντε χιλιάδες επτακόσιες πολύτεκνες οικογένειες του Συλλόγου μας, αλλά και όλες οι πολύτεκνες οικογένειες της χώρας, δεν θα σταθούμε απλά επικριτικά απέναντι τους, αλλά θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της Εθνικά καταστροφικής πολιτικής, που επιβάλλεται από ανθελληνικά κέντρα, και δυστυχώς υλοποιείται από ΄Ελληνες πολιτικούς.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ.

                               ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ           π.ΧΡΙΣ.ΔΑΒΡΑΖΟΣ  ΜΕΛΟΣ

ΚΩΝ.ΓΚΡΙΖΗΣ  Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                 ΠΑΝ.ΚΑΝΤΑΝΗΣ     ΜΕΛΟΣ

ΕΡΜΙΑΣ ΝΤΖΑΛΑΣ Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ          ΠΑΝ.ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ ΜΕΛΟΣ

ΚΩΝ.ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ           ΔΗΜ.ΚΡΟΚΙΔΑΣ  ΜΕΛΟΣ

ΠΑΝ.ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ    ΤΑΜΙΑΣ                      ΗΛΙΑΣ ΓΙΩΤΗΣ      ΜΕΛΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΔΑΤΟΥ ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ                        

Σχεδιασμός Western Computer Services | Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου & Περιχώρων