Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Αγρίνιο 26/11/ 2019
Π.ΣΟΥΛΟΥ 16-ΤΗΛ 2641023748 Αριθ.Πρωτ 43
30100-ΑΓΡΙΝΙΟ
Εmail info@sylpolagriniou.gr

ΠΡΟΣ Αξιότιμη Κυρία Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΑΘΗΝΑ

ΚΟΙΝ 1)Αξιότιμο Κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη
Πρωθυπουργό Ελλάδος
ΑΘΗΝΑ
2) Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ιεράς Μητροπόλεως
Αιτωλίας και Ακαρνανίας
κ.κ. ΚΟΣΜΑΝ-Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
3) Α.Σ.Π.Ε
4)Μ.Μ.Ε

ΘΕΜΑ << Επαναφορά του μαθήματος θρησκευτικών σύμφωνα με τις αποφάσεις 1749-1752 του 2019 του Συμβουλίου της Επικρατείας>>.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Ο Σύλλογός μας που αριθμεί 5863 οικογένειες μέλη, ανησυχεί βαθύτατα για τη συνεχιζόμενη αντιχριστιανική πολιτική εκ μέρους του Υπουργείου σας στο ζήτημα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα Σχολεία μας.
Περιμέναμε από την Κυβέρνησή σας αλλαγή πολιτικής σ΄ αυτό το μείζον θέμα και δυστυχώς μέχρι σήμερα διαψευστήκαμε.
Στη συνέντευξη σας στις 15 Ιουλίου 2019 είχατε δηλώσει ότι θα εφαρμόσετε τις αποφάσεις της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας , (1749-1752 του 2019) οι οποίες έκριναν το μέχρι τότε πρόγραμμα σπουδών σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών ως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.
Παρά τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας και παρά τις δηλώσεις σας για εφαρμογή των αποφάσεων της Δικαιοσύνης , στις αρχές του τρέχοντος Σχολικού έτους αποστείλατε εγκύκλιο η οποία αναφέρει ρητά τα εξής << Για το μάθημα των θρησκευτικών στο Δημοτικό Σχολείο για το έτος 2019-2020,ισχύουν η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας, όπως έχουν οριστεί για το Σχολικό έτος 2017-2018 , σύμφωνα με το Φ.20/159400/174934/ΔΙ/18-10-2017 έγγραφο του ΥΠ.Ε.Π.Θ (<< Διδακτέα ύλη και οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων των Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο , για το Σχολικό έτος 2017-2018>>).
Δηλαδή εμπαιγμός! Συνεχίζεται η διδασκαλία των προγραμμάτων σπουδών με τους φακέλους μαθήματος που είχε καθορίσει ο προηγούμενος Υπουργός, ο κύριος Γαβρόγλου!
Εμείς παρ΄ ότι διαφωνούμε απολύτως με τους ετερόδοξους, τους αλλόθρησκους και τους άθεους, σεβόμαστε απολύτως τις επιλογές τους και σωστά έχουν το δικαίωμα της πλήρους απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών επικαλούμενοι λόγους θρησκευτικής συνείδησης.
Για τους ίδιους λόγους θρησκευτικής συνείδησης έχουμε κι΄ εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί αυτής της χώρας που αποτελούμε και την πλειοψηφία να διδάσκονται τα παιδιά μας το μάθημα των θρησκευτικών , σύμφωνα με τη διδακτέα ύλη των παλιών βιβλίων κατ΄ εφαρμογή των αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Πιστεύουμε ότι ζούμε σε ευνομούμενη και Δημοκρατική χώρα και απαιτούμε την εφαρμογή των αποφάσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, δηλαδή του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε και το τονίζουμε αυτό για μια ακόμη φορά ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ και αντίθετες στην Ευρωπαική Σύμβαση Δικαιωμάτων του ανθρώπου τις αποφάσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας κυρίου Κων/νου Γαβρόγλου, με τις οποίες καθορίστηκαν τα προγράμματα σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα θα προβείτε σε διορθωτικές αλλαγές και θα εφαρμόσετε τις προαναφερθείσες δικαστικές αποφάσεις που εκτός των άλλων εκφράζουν και τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ορθόδοξου Χριστιανικού Ελληνικού Λαού.

Διατελούμε μετά πάσης τιμής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σχεδιασμός Western Computer Services | Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου & Περιχώρων