Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Αγρίνιο 28/12/2017
Π.ΣΟΥΛΟΥ 16-ΤΗΛ-2641023748
30100-ΑΓΡΙΝΙΟ
Email info@sylpolagriniou.gr

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Για το Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες είναι πάρα πολλά και συνδέονται άμεσα με το Δημογραφικό πρόβλημα της Χώρας που είναι οξύτατο και μαζί με την ανεργία κυρίως των νέων απειλεί με αφανισμό το γένος μας.
Δεν κινδυνολογούμε αυτή η αλήθεια αποδεικνύεται από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της ΓΙΟΥΡΟΣΤΑΤ που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. Για ποια οικονομική και πάσης άλλης μορφής ανάπτυξη μπορεί να γίνεται λόγος, όταν συρρικνώνεται επικίνδυνα ο πληθυσμός της Πατρίδας μας και το μέλλον προβάλλει δυσοίωνο.
Επομένως πρέπει η κυβέρνηση να ενσκήψει στα προβλήματα αυτά και να δώσει αποτελεσματικές λύσεις, έτσι ώστε να υπάρχει ελπίδα συνέχισης της ιστορικής πορείας του Λαού μας και του ‘Εθνους μας.
Πρέπει να στηριχθεί πάση θυσία ο θεσμός της οικογένειας. Επιβάλλεται να δοθούν κίνητρα στους νέους να αποκτήσουν παιδιά και όλα τα υπόλοιπα με καλό προγραμματισμό θα βρούν τις πρέπουσες λύσεις.
Τέτοια κίνητρα είναι
1) Επίδομα γάμου.
2) Επιδόματα παιδιών αναλογικά με τον αριθμό τους.
3) Φορολογικές ελαφρύνσεις .
4) Χαμηλότοκα δάνεια για απόκτηση στέγης.
5) Χορήγηση δωρεάν τροφίμων στις πολύτεκνες οικογένειες.
6) Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία των πολύτεκνων οικογενειών.
7) Άμεση μετεγγραφή των παιδιών των πολυτέκνων που φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κοντά στον τόπο κατοικίας τους ή στον τόπο που σπουδάζουν τα αδέλφια τους.
8) Επαναχορήγηση της πενιχρής ισόβιας σύνταξης στις πολύτεκνες Μητέρες, που εκτός της μικρής οικονομικής ενίσχυσης είχε και το ηθικό στοιχείο επιβράβευσης και αναγνώρισης της προσφοράς της από την Πολιτεία.
9) Εφάπαξ παροχή επιδόματος με την απόκτηση του κάθε παιδιού, για την αντιμετώπιση των επιπρόσθετων αναγκών της οικογένειας.
Εν κατακλείδι τονίζουμε ιδιαίτερα το γεγονός της αντιμετώπισης της ανεργίας και της μετανάστευσης των πλέον προσοντούχων παιδιών μας στο εξωτερικό.
Είναι μέγιστη ανάγκη να δοθούν λύσεις. Ευχόμαστε ολόψυχα να πάρετε τις σωστές αποφάσεις και να τις υλοποιήσετε.

Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σχεδιασμός Western Computer Services | Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου & Περιχώρων