Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ                                       Αγρίνιο 9/12/2013

Π.ΣΟΥΛΟΥ 16-ΤΗΛ2641023748                             Αριθ. Πρωτ  456

30 100-Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο

Sylpolagriniou.gr

www.info@sylpolagriniou.gr

                                                                         ΠΡΟΣ

                                                 1)Αξιότιμο Κύριο Πρωθυπουργό

                                                 2)Αξιότιμο Κύριο Αντιπρόεδρο

                                                           Κυβερνήσεως και Υπουργό Εξωτερικών

                                                 3)Αξιότιμο Κύριο Υπουργό Οικονομικών

                                                 4)Αξιότιμο Κύριο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

                                                         Και  Τροφίμων  

                                                                  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

                                               1)Αξιότιμο Κύριο Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας

                                              2)Αξιότιμο Κύριο Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων

                                              3)Αξιότιμους κ.κ. Αρχηγούς Κομμάτων Αντιπολίτευσης

                                              4)Αξιότιμους κ.κ. Βουλευτές Ν Αιτ/νιας

                                              5)Αξιότιμο Κύριο Πρόεδρο ΑΣΠΕ

                                              6)Μ.Μ.Ε

             Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

    Απευθυνόμαστε σε σας, γιατί παρά τις μέχρι σήμερα τεκμηριωμένες θέσεις μας, προς τους αρμοδίους φορείς, όχι μόνο δεν βρήκαμε κατανόηση και ανταπόκριση, αλλά απεναντίας γνωρίζουμε  ως πολύτεκνες οικογένειες έναν πρωτοφανή οικονομικό διωγμό σε όλα τα επίπεδα, όπως

     Κατάργηση της πενιχρής ισόβιας σύνταξης και  των πολυτεκνικών επιδομάτων, του επιδόματος του τρίτου παιδιού ,την επιβολή δυσβάστακτων φόρων. Αντί η γέννηση του κάθε παιδιού να αποτελεί κριτήριο φορολογικής ελάφρυνσης, δυστυχώς αποτελεί τεκμήριο <<πολυτελούς διαβίωσης>>!

   Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις δραστικές μειώσεις μισθών, συντάξεων και επιβολή χαρατσιών, εξουθενώνουν στην κυριολεξία την πολύτεκνη οικογένεια, η οποία δοκιμάζεται παρά πολύ σκληρά , αφού οι υποχρεώσεις είναι πολλαπλάσιες. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά ,  ο κ. Υπουργός Παιδείας δεν ανταποκρίθηκε  στο δίκαιο αίτημά μας για άμεση μετεγγραφή φοιτητών των πολύτεκνων οικογενειών ούτε ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  στο αίτημά μας για μη περικοπή τροφίμων στους πολύτεκνους.

    Αντί λοιπόν να υιοθετήσει το αίτημά μας, για να ανακουφισθεί εν μέρει η πολύπαθη πολύτεκνη οικογένεια, προέβη σε δραστική μείωση των εισοδηματικών κριτηρίων με αποτέλεσμα να μειωθεί δραματικά ο αριθμός των δικαιούχων των  πολύτεκνων οικογενειών. Από τις 5.700 οικογένειες μέλη του Συλλόγου μας  που έπαιρναν

τρόφιμα, μετά  τις πρώτες περικοπές  έπαιρναν  3.200 οικογένειες και τώρα δικαιούνται μόλις  1.047 οικογένειες!!! Εδώ πρέπει να καταγγελθεί το γεγονός ότι για να δικαιούται κάποιος τρόφιμα πρέπει το ετήσιο εισόδημά του να είναι μικρότερο των 7.200 Ευρώ και ως εισόδημα προσμετράται  το ΕΚΑΣ,  τα πολυτεκνικά επιδόματα και οποιοδήποτε άλλο βοηθητικό επίδομα.

    Πρόκειται δηλαδή για ανάλγητη, σκληρή και απάνθρωπη πολιτική, με  την οποία  αποθεμελιώνεται η κοινωνία ,αφού οι πολίτες στενάζουν, υποφέρουν και

εξαθλιώνονται,  προσδοκώντας εσείς ως Κυβέρνηση σε  συνεργασία πάντοτε με την Λαομίσητη ΤΡΟΙΚΑ στην ευημερία των αριθμών ανάπτυξης, προς όφελος ποιών»»? Σίγουρα πάντως όχι για το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών, αφού εκτός των άλλων απειλείται η Χώρα μας  με συρρίκνωση, καθότι  το δημογραφικό πρόβλημα είναι οξύτατο και στενά συνδεδεμένο με όλα τα παραπάνω. Επί πλέον ετοιμάζετε ως Κυβέρνηση, πάντοτε βέβαια με την αγαστή συνεργασία και καθοδήγηση της ΤΡΟΙΚΑΣ και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος του Λαού, εφαρμόζοντας τις οδηγίες της, για ψήφιση του νόμου περί πλειστηριασμών. Προφανώς δεν τους φθάνουν τα χρήματα, αλλά θέλουν και τις περιουσίες μας και τη Χώρα μας και ως γεωγραφική οντότητα.

     Σας  απευθύνουμε έκκληση να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ έστω  και τώρα, αφουγκραζόμενοι τη Λαική συνείδηση και να αναθεωρήσετε άρδην την Εθνοκτόνο πολιτική που εφαρμόζετε πριν είναι εντελώς αργά για όλους μας.

     Βεβαίως και γνωρίζουμε τη στερεότυπη απάντησή σας, ότι δηλαδή δεν υπάρχει άλλη λύση απ’ την εφαρμοζόμενη πολιτική.

     Εμείς απαντάμε και βεβαίως υπάρχει  άλλη λύση , την οποία σας προτείναμε με το υπ’ αριθ πρωτ.382/11-7-2013 έγγραφό μας, το  περιεχόμενο του οποίου σας υπενθυμίζουμε.

     Να γίνει εξωνυχιστικός και ενδελεχής έλεγχος, δηλαδή  διασταύρωση περιουσιακών στοιχείων,  κινητής και ακίνητης περιουσίας,  άνοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών, OFF SHORE Εταιρειών και μη κυβερνητικών οργανώσεων ,όλων ανεξαιρέτων των Ελλήνων από τον Αξιότιμο κύριο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, όλους τους αξιωματούχους του Κράτους μέχρι τον τελευταίο ΄Ελληνα πολίτη χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Ο έλεγχος αυτός σήμερα είναι εφικτός αφού υπάρχει η απαραίτητη τεχνολογία και θα  αποδώσει θετικά και θεαματικά αποτελέσματα, αφού θα ελεγχθεί αποτελεσματικά  η φοροδιαφυγή, ο παράνομος πλουτισμός , η απάτη και η λεηλασία του Εθνικού Πλούτου και της δημόσιας περιουσίας.

    ΄ Ετσι λοιπόν  θα φορολογηθούν οι παρανόμως διαφεύγοντες και θα δημευθεί η παράνομη περιουσία των πάσης μορφής απατεώνων και κλεπτών, προς όφελος των ευσυνείδητων πολιτών και των οικονομικά ασθενέστερων.

     Αυτή είναι η μόνη λύση για να αποδοθεί δικαιοσύνη, αφού οι φοροφυγάδες μ’ αυτό τον τρόπο θα αποκαλυφθούν, καθώς και οι πάσης μορφής παρανομούντες , θα γεμίσουν  δε τα δημόσια ταμεία , θα ξεχρεωθεί η χώρα και θα περισσεύσουν χρήματα για κοινωνική πολιτική.

     Επί πλέον δε  πρέπει επιτέλους  να ψηφισθεί  ένας δίκαιος και σταθερός φορολογικός νόμος ο οποίος θα καταλογίζει αναλογικά τα οικονομικά βάρη, για να ελπίζουμε βάσιμα ότι θα εδραιωθεί έτσι η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος και αντιστρόφως και θα αισιοδοξούμε για το μέλλον αυτού του τόπου.

      Αυτό είναι σήμερα το ύψιστο καθήκον και ιερή υποχρέωση όλων μας έναντι των παιδιών μας και των μελλοντικών γενεών της πατρίδας μας. Και για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος ,απαντάμε με τη φράση του ποιητή  παραφράζοντάς  την ,ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ η ισονομία και η δικαιοσύνη, αποδείξτε μας ότι τις διαθέτετε.

                                   

                                                                       ΜΕ ΤΙΜΗ

                                                      ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΗΜ ΝΤΑΟΥΛΑΣ     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    π.ΧΡΙΣΤ ΔΑΒΡΑΖΟΣ          ΜΕΛΟΣ

ΚΩΝ ΓΚΡΙΖΗΣ  Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     ΗΛΙΑΣ ΓΙΩΤΗΣ                ΜΕΛΟΣ

ΕΡΜΙΑΣ ΝΤΖΑΛΑΣ Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                              ΠΑΝ ΚΑΝΤΑΝΗΣ            ΜΕΛΟΣ

ΚΩΝ ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                               ΔΗΜ.ΚΡΟΚΙΔΑΣ            ΜΕΛΟΣ

ΠΑΝ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ    ΤΑΜΙΑΣ                                          ΠΑΝ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ   ΜΕΛΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΔΑΤΟΥ ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ ΣΧΕΣΕΩΝ 

Σχεδιασμός Western Computer Services | Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου & Περιχώρων