Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων

Κατάργηση της Κυριακής αργίας

Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

          Είναι γνωστό ότι η Ελληνική κυβέρνηση με ανεξήγητη σπουδή και πλείστη όση αχαριστία προς την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον πιστό Λαό της, προχώρησε στην ψήφιση νόμου και κατήργησε την αργία της Κυριακής  παρά τις πολλές έγγραφες διαμαρτυρίες της Εκκλησίας και πάρα πολλών  Συλλόγων, όπως και του δικού μας.  

          Η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη ρητή εντολή ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ. Είναι γνωστή σε όλους η εντολή για έξι ημέρες εργασίας και η εβδόμη ημέρα  να είναι αφιερωμένη στη Λατρεία του ΚΥΡΙΟΥ μας.

          Έρχεται επίσης σε αντίθεση με την ιστορία μας, τις παραδόσεις, τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά μας ως Λαός και ως  Έθνος, τα οποία υπηρετούμε ως Ορθόδοξη χώρα αιώνες τώρα.

         Έρχεται σε αντίθεση με το συμφέρον των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες για πολλούς και ευνόητους λόγους δεν θα αντέξουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων και Εταιρειών και θα αναγκαστούν να κλείσουν με ότι αυτό συνεπάγεται.   

          Έρχεται τέλος σε προκλητική αντίθεση με την εκπεφρασμένη θέληση των καταστηματαρχών και ιδιοκτητών επιχειρήσεων, οι οποίοι σε ποσοστό 85%!   τάσσσονται ανεπιφύλακτα εναντίον της κατάργησης της Κυριακής αργίας. 

          Μετά τα παραπάνω πιστεύουμε πως δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε περισσότερο για να αποδείξουμε ότι η απόφαση αυτή δεν υπηρετεί σε καμία περίπτωση το συμφέρον και τη θέληση του Ορθόδοξου Ελληνικού Λαού, που στενάζει πραγματικά κάτω από τα βάρβαρα, αντιλαικά και μνημονιακά μέτρα επί τρία χρόνια τώρα. Εκτός των άλλων η απόφαση αυτή αποτελεί τραγική ειρωνεία σε βάρος του Λαού που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές του ανάγκες και υποχρεώσεις και δεν έχει χρήματα να αγοράσει αγαθά τις εργάσιμες ημέρες. Εύλογα λοιπόν γεννάται το ερώτημα που και πως θα βρεθούν τα χρήματα για να <<σωθεί>> δήθεν η αγορά και η οικονομία την Κυριακή; Ποιος κοροιδεύει ποιόν; Και  γιατί;  

         Πιστεύουμε και το δηλώνουμε δημόσια και απερίφραστα ότι η απόφαση αυτή υπηρετεί αντιχριστιανικούς σκοπούς που εκπορεύονται από ξένα και σκοτεινά κέντρα αποφάσεων και δυστυχώς υλοποιούνται από την Ελληνική κυβέρνηση.

             Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχη απευθυνόμαστε σε σας και σας καλούμε να μην υπογράψετε για την περιφέρειά μας την κατάργηση της αργίας της Κυριακής , αφού η Ελληνική κυβέρνηση σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου (ρόλος που δεν δικαιώθηκε ποτέ και από κανέναν) παρέπεμψε το χειρισμό του θέματος στους κατά τόπους Αντιπεριφερειάρχες.

             Ελπίζουμε πως θα αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και θα αρνηθείτε να υλοποιήσετε αυτή τη βέβηλη, ιερόσυλη, αντιχριστιανική και αντιλαική απόφαση. 

 

 

                                                      ΜΕ ΤΙΜΗ

                                    ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

ΔΗΜ ΝΤΑΟΥΛΑΣ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    ΗΛΙΑΣ ΓΙΩΤΗΣ              ΜΕΛΟΣ

ΚΩΝ. ΓΚΡΙΖΗΣ  Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                             ΧΡΙΣΤ ΔΑΒΡΑΖΟΣ        ΜΕΛΟΣ

ΕΡΜΙΑΣ  ΝΤΖΑΛΑΣ Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                      ΠΑΝ.ΚΑΝΤΑΝΗΣ         ΜΕΛΟΣ

ΚΩΝ.ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                        ΔΗΜ.ΚΡΟΚΙΔΑΣ          ΜΕΛΟΣ

ΠΑΝ.ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΤΑΜΙΑΣ                                      ΠΑΝ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ ΜΕΛΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΔΑΤΟΥ ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ 

Σχεδιασμός Western Computer Services | Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου & Περιχώρων