Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων

Κατάργηση ΔΟΥ

       Πληροφορηθήκαμε από ενημερωτικό σημείωμα του κ. Θεοχάρη Γενικού Γραμματέα Εσόδων του Υπουργείου σας, ότι επίκειται κατάργηση των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού της ΔΟΥ Αγρινίου. Δηλαδή μετά την κατάργηση των ΔΟΥ  Αμφιλοχίας, Αστακού, Βόνιτσας, Θέρμου και Ναυπάκτου, αποφασίσατε και την κατάργηση  της ΔΟΥ Αγρινίου, που εξυπηρετεί μια τεράστια περιοχή του μεγαλυτέρου Νομού της χώρας, με πολλές ιδιαιτερότητες όχι μόνο οικονομικές, αλλά και πρακτικής λειτουργίας ,αφού η μετακίνηση των κατοίκων λόγω της μεγάλης γεωγραφικής  έκτασης του Νομού είναι πάρα πολύ δύσκολη, χρονοβόρα και ασύμφορη από πάσης πλευράς.

      Η πόλη μας και η ευρύτερη περιοχή τα τελευταία χρόνια δέχεται αλλεπάλληλα  πλήγματα από την κεντρική εξουσία, όπως τελευταία έγινε με την υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος και γενικά συνθλίβεται μεταξύ των πόλεων Πατρών και Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να μαραζώνει η τοπική κοινωνία.

       Εμείς ως Σύλλογος που έχουμε πέντε χιλιάδες επτακόσιες (5.700) οικογένειες, δηλαδή εκπροσωπούμε πάνω από σαράντα χιλιάδες (40.000)ανθρώπους, δεν θα επιτρέψουμε να συντελεσθεί κι αυτή η προκλητική αδικία σε βάρος της πόλης μας και των κατοίκων της. Θα αγωνιστούμε σθεναρά με όλες τις δυνάμεις μας και θα αντιδράσουμε δυναμικά μαζί με όλους τους φορείς ,τους Συλλόγους, τους κατοίκους της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, έτσι ώστε να ανατρέψουμε στην πράξη αυτή την αχαρακτήριστη απόφαση των αρμοδίων οργάνων του Υπουργείου σας.

        Πρέπει να γνωρίζετε ότι η πόλη μας δεν είναι κρατικοδίαιτη, απεναντίας έχει προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στην Εθνική οικονομία με την καλλιέργεια της γής, την κτηνοτροφία, την αλιεία και άλλους συναφείς τομείς της πρωτογενούς παραγωγής και επαναλαμβάνουμε δεν έχουμε ωφεληθεί στο ελάχιστο από την κρατική φροντίδα σε σχέση με άλλες πόλεις.

         Εσείς που μιλάτε σε κάθε ευκαιρία για ανάπτυξη ,μπορείτε να μας εξηγήσετε το σκεπτικό αυτής της απόφασης? Πως θα υπηρετηθεί η ανάπτυξη με την κατάργηση μιας σημαντικής και νευραλγικής οικονομικής υπηρεσίας που εξυπηρετεί 150.000 κατοίκους και χιλιάδες επιχειρήσεις?

          Εως εδώ πλέον .Αν επιμείνετε να υλοποιήσετε αυτή την απόφαση , θα αντιμετωπίσετε την καθολική και σθεναρή αντίσταση όλων των κατοίκων της πόλης μας και  της περιοχής μας. Η μέχρι τώρα υποτονική και άχρωμη αντίδραση των πολιτικών πρώτου και δεύτερου βαθμού της περιοχής μας, για όλες τις κραυγαλέες  αδικίες  που υπέστημεν  θα αντικατασταθεί με τη δυναμική αντίδραση των Συλλόγων  και φορέων της περιοχής μας και θα διεκδικήσουμε όλα  όσα μας ανήκουν και δικαιούμαστε ως πολίτες αυτής της περιοχής.

         Για να σταθμείστε  καλά τα πράγματα πριν την τελική σας απόφαση, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση υλοποίησης της παραπάνω απόφασης, ο Σύλλογός μας θα προτείνει στην τοπική κοινωνία, την μαζική άρνηση εκπλήρωσης φορολογικών υποχρεώσεων, φυσικών προσώπων και μη, ήτοι την μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων, την μη καταβολή φόρων, την μη έκδοση αποδείξεων κ.λ.π. και ελάτε εσείς μετά να επιβάλλετε κυρώσεις σε 150.000 ανθρώπους,.

            Τέρμα οι ψευτοαντιδράσεις ,οι προσχηματικοί διάλογοι και η<<ξύλινη>> γλώσσα.

 

                                         ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

           ΔΗΜ ΝΤΑΟΥΛΑΣ    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   ΗΛΙΑΣ ΓΙΩΤΗΣ               ΜΕΛΟΣ

           ΚΩΝ ΓΚΡΙΖΗΣ  Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                          π.ΧΡΙΣ ΔΑΒΡΑΖΟΣ             ΜΕΛΟΣ

           ΕΡΜΙΑΣ  ΝΤΖΑΛΑΣ Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                      ΠΑΝ ΚΑΝΤΑΝΗΣ           ΜΕΛΟΣ

           ΚΩΝ ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                       ΠΑΝ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ  ΜΕΛΟΣ

           ΠΑΝ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ     ΤΑΜΙΑΣ                                   ΔΗΜ ΚΡΟΚΙΔΑΣ            ΜΕΛΟΣ

           ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΔΑΤΟΥ ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ ΣΧΕΣΕΩΝ  

Σχεδιασμός Western Computer Services | Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου & Περιχώρων