Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Αγρίνιο 6/3/2017
Π.ΣΟΥΛΟΥ 16-ΤΗΛ 2641023748 Αριθ.Πρωτ 823
30100-Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Εmail info@sylpolagriniou.gr

ΠΡΟΣ
1.Αξιότιμο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
Κύριο Χρήστο Σπίρτζη
Περιφερειακή Οδός Κ.Αράχθου
2.Κ.Κ. Βουλευτές Νομού Αιτ/νιας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 1)Αξιότιμο κύριο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος-ΠΑΤΡΑ
2)Αξιότιμη κυρία Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Αιτ/νιας –Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
3)Αξιότιμο Κύριο Δήμαρχο Αγρινίου
4)Αξιότιμο Κύριο Δήμαρχο Θέρμου
5)Συλλόγους και φορείς της πόλης μας
6)Μ.Μ.Ε

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Αρκετές φορές κατά το παρελθόν και προσφάτως με την αριθ πρωτ 784/3-1-2017 επιστολή μας προς εσάς, αλλά και με παρόμοια έγγραφα πολλών Άλλων Συλλόγων και φορέων της περιοχής μας, καθώς και της Δημοτικής αρχής του Αγρινίου και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος προσπαθήσαμε όλοι μας να αναδείξουμε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες κάτοικοι της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, όπως επίσης και οι κάτοικοι του ΘΕΡΜΟΥ, σχετικά με τη κακή κατάσταση των δρόμων της περιοχής μας και στην ουσία με τον αποκλεισμό μας από την ΙΟΝΙΑ οδό, αφού δεν υπάρχει πρόσβαση, παρά μόνο από την παλαιά εθνική οδό, της οποίας το οδόστρωμα είναι σε χείριστη κατάσταση και σε μερικά σημεία προσφέρεται μόνο για διέλευση ΤΡΑΚΤΕΡ.
Για το λόγο αυτό σας εκφράζουμε απερίφραστα την οργή και αγανάκτηση των 5850 οικογενειών μελών του Συλλόγου μας για τον απαράδεκτο και αδικαιολόγητο αποκλεισμό της περιοχής μας από τη ΙΟΝΙΑ οδό και αν δεν δώσετε άμεσα λύση σας ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε δυναμικές ενέργειες διεκδικώντας αυτά που μας ανήκουν.
Εμείς ως πολίτες είμαστε συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις μας προς το κράτος , το κράτος όμως διαχρονικά την περιοχή μας και την πόλη μας το ΑΓΡΙΝΙΟ που είναι το μεγαλύτερο Αστικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδος, μας έχει στα αζήτητα , ξεχασμένους και απομονωμένους από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Αυτή την κατάσταση να είστε σίγουροι ότι δεν θα την αφήσουμε αναπάντητη ,αρκετά πλέον εξαντλήθηκε εντελώς η υπομονή μας , οι προκλήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, με τελευταία με την παράδοση του τμήματος της ΙΟΝΙΑΣ οδού από τον κόμβο Κουβαρά μέχρι ΑΜΠΕΛΑΚΙ και ω του θαύματος! Αποκλείστηκε και πάλι το Αγρίνιο χωρίς να μπει κανείς στον κόπο να μας εξηγήσει το γιατί.
Ζητάμε μέχρι να γίνει η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την ΙΟΝΙΑ οδό ( ζήσε Μάη να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι λέει σοφά η Λαική παροιμία,όταν θέλει να πει ότι το θέμα παραπέμπεται στο αόριστο μέλλον ) να γίνει άμεσα διαπλάτυνση και ανακατασκευή του οδοστρώματος από Αγρίνιο μέχρι τους κόμβους ΧΑΛΙΚΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ και ΚΟΥΒΑΡΑ, για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής μας, να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα , πολλά εκ των οποίων είναι θανατηφόρα , καθώς και οι φθορές των αυτοκινήτων και επί τέλους να νοιώσουμε κι εμείς ότι υπάρχουμε στο σχεδιασμό και υλοποίηση μεγάλων έργων του κράτους, γιατί το ΑΓΡΙΝΙΟ διαχρονικά και το τονίζουμε αυτό απουσιάζει από τέτοιους σχεδιασμούς και δυστυχώς μέχρι σήμερα κανείς δεν αντέδρασε ουσιαστικά και αποτελεσματικά.
Σας καλούμε για τελευταία φορά να δώσετε άμεσα λύση, σε αντίθετη περίπτωση σας επαναλαμβάνουμε ότι θα προβούμε σε δυναμικές και συντονισμένες ενέργειες μαζί με άλλους φορείς και Συλλόγους της περιοχής μας, για να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.
΄Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι σε όλους τους οδικούς Εθνικούς άξονες ήτοι1)ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ από Ηγουμενίτσα μέχρι Αλεξανδρούπολη 2)Αυτοκινητόδρομος από Αθήνα-Θεσσαλονίκη 3)ΟΛΥΜΠΙΑ οδός από Αθήνα-Πύργο και 4)ΙΟΝΙΑ οδός από Αντίρριο-Ιωάννινα, όλες μα όλες στην κυριολεξία οι κοντινές πόλεις και κωμοπόλεις έχουν ( και καλώς έχουν) διπλή και σε άριστη κατάσταση πρόσβαση στην αντίστοιχη Εθνική οδός, εκτός του Αγρινίου. Τυχαίο είναι αυτό?
Θα θέλαμε Κύριε Υπουργέ μια απάντηση επ’ αυτού , μα πολύ περισσότερο θέλουμε την άμεση έναρξη εργασιών στους δρόμους σύνδεσης της πόλης μας με την ΙΟΝΙΑ οδό για να αποκατασταθεί επιτέλους η κραυγαλέα αδικία που έγινε σε βάρος όλων των κατοίκων της περιοχής μας.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ντάουλας Κων/νος Κουκόπουλος

Σχεδιασμός Western Computer Services | Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου & Περιχώρων