Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Αγρίνιο 15/11/2016
Π.ΣΟΥΛΟΥ 16 –ΤΗΛ 2641023748 Αριθ.Πρωτ 771
30 100-Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Εmail info@sylpolagriniou.gr ΠΡΟΣ
Εξοχότατο Κύριο Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας
Προεδρικό Μέγαρο-ΑΘΗΝΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 1)Αξιότιμο Κύριο Πρωθυπουργό Ελλάδος
Μέγαρο Μαξίμου
2)Αξιότιμο Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
3)Αξιότιμους Αρχηγούς κομμάτων Ελάσσονος
Αντιπολίτευσης ΄Εδρες τους
4)Μ.Μ.Ε

ΘΕΜΑ<< Δημογραφική κατάρρευση της χώρας μας>>

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,
Απευθυνόμαστε σε σας προσωπικά για ένα μείζον θέμα που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας και απειλεί με αφανισμό το γένος μας. Αυτό δεν είναι άλλο από το Δημογραφικό πρόβλημα που δυστυχώς αποσιωπάται από τους πάντες.
Βεβαίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα είναι πολλά και δυσεπίλυτα, όπως η ανεργία κυρίως των νέων, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η υπερβολική φορολόγηση των πολιτών,η υγεία, η παιδεία, κ.α.
Είναι ευθύνη της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης να ενσκήψουν και να δώσουν τις καλύτερες λύσεις στα παραπάνω προβλήματα.
Μέγιστη όμως ευθύνη για όλους μας χωρίς την παραμικρή αμφιβολία και καθυστέρηση είναι να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποφασιστικά τον αφανισμό του ΄Εθνους μας.
Δεν υπερβάλουμε και δεν κινδυνολογούμε .Ο λόγος μας βασίζεται στα αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν τη θλιβερή αλήθεια.
Τα πέντε τελευταία χρόνια, από το 2011 μέχρι το 2015, οι γεννήσεις είναι 484.929 και οι θάνατοι 574.513,δηλαδή οι θάνατοι υπερβαίνουν τις γεννήσεις κατά 89.584. Μία μεγαλούπολη εξαφανίστηκε εντελώς αθόρυβα χωρίς να μεσολαβήσει πόλεμος ή φυσική καταστροφή.
Το τρέχον έτος ήτοι από 1/1/2016 έως 3/10/2016 οι θάνατοι ανήλθαν σε 88.989 ενώ οι γεννήσεις είναι μόλις 69.488, δηλαδή οι θάνατοι υπερέχουν κατά 19.501!!!
Τέτοιος δημογραφικός κατήφορος δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν.
Η πραγματική όμως συρρίκνωση του πληθυσμού είναι περισσότερο δραματική , γιατί στον αριθμό των γεννήσεων συμπεριλαμβάνονται οι γεννήσεις στα Ελληνικά Μαιευτήρια και από τις αλλοδαπές Μητέρες ( γύρω στο 15%),οπότε ο αριθμός των γεννήσεων από Ελληνίδες Μητέρες είναι κατά πολύ μικρότερος.
Προς άρση κάθε παρεξηγήσεως οφείλουμε εδώ να καταστήσουμε σαφές ότι δεν στρεφόμαστε κατά των αλλοδαπών, αποτελεί όμως ύψιστο και ιερό καθήκον όλων μας, να μεριμνήσουμε και για τη συνέχεια του γένους μας. Αυτό το οφείλουμε τόσο στους προγόνους μας που με αγώνες ,θυσίες και ποταμούς αίματος ανέστησαν αυτό το ΄Εθνος , όσο και στις επόμενες γενιές, έτσι ώστε να μην γίνουν μειοψηφία στην ίδια τους την πατρίδα.
Η δημογραφική λοιπόν κατάσταση της χώρας μας καθίσταται εφιαλτική, εάν υπολογίσει κανείς την παρατηρούμενη μετανάστευση κυρίως νέων ανθρώπων.
Ο εκτιμώμενος αριθμός εξερχομένων Ελλήνων μεταναστών στα έτη 2012, 2013 και 2014 ήταν αντίστοιχα 124.694 ,117.094 και 106.804 άτομα , από τα οποία το μεγαλύτερο ποσοστό είναι νέοι επιστήμονες με ελάχιστες ίσως και καθόλου πιθανότητες επαναπατρισμού τους στο μέλλον.
Τη ζοφερή δημογραφική κατάσταση της χώρας μας επιτείνει και η ηλικιακή σύνθεση του Ελληνικού πληθυσμού. Είμαστε ένας γερασμένος Λαός.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ως μέση ηλικία των Ελλήνων είναι τα 49 έτη, με ότι αυτό αρνητικό συνεπάγεται , στο ασφαλιστικό ,στην οικονομία και στην πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας μας.
Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,
Δεν θα σας κουράσουμε με άλλα στοιχεία, παρά μόνο σας απευθύνουμε πατριωτική έκκληση να αναλάβετε πρωτοβουλία σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την αντιμετώπιση αυτού του εξόχως σοβαρού θέματος. Απευθυνθήκαμε σε σας προσωπικά , γιατί τόσο εμείς , όσο και η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος , καθώς και άλλοι Σύλλογοι, και φορείς , έχουμε αναφερθεί πλειστάκις κατά το παρελθόν ,τόσο στον σημερινό πρωθυπουργό όσο και στους ομολόγους του των τελευταίων ετών, χωρίς δυστυχώς να πάρουμε καμία απάντηση.
Απεναντίας μάλιστα έχουμε από το έτος 2010 και εντεύθεν μία συνεχώς αυξανόμενη αντιοικογενειακή, αντιπολυτεκνική και αντιδημογραφική πολιτική. Αντί να λαμβάνονται μέτρα ανακούφισης των οικογενειών αναλογικά και σύμφωνα με τον αριθμό των μελών τους, με σταθερό θα λέγαμε ρυθμό λαμβάνονται μέτρα σε βάρος των οικογενειών σε σημείο τέτοιο που η απόκτηση παιδιών να θεωρείται για το κράτος <<τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης>> ως προς τον υπολογισμό του φόρου.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το δημογραφικό πρόβλημα θα είναι μη αντιμετωπίσιμο αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα υπέρ του ιερότατου και θεοσύστατου θεσμού της οικογένειας, αφού οι νέοι μας, δεν σκέφτονται καν τη δημιουργία οικογένειας.
Είμαστε σίγουροι ότι δεν <<κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας>>, εκφράζουμε όμως με όλη τη δύναμη της φωνής μας από τα μύχια της ψυχής μας , την αγωνία μας για το μέλλον του γένους μας, που προσέφερε τα πάντα στον παγκόσμιο πολιτισμό.
Πιστεύουμε πως με την βοήθεια του ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΘΕΟΥ την οποία επικαλούμαστε και τη δική σας παρέμβαση, θα ληφθούν επιτέλους μέτρα αντιμετώπισης του παμμέγιστου αυτού προβλήματος.
Αυτή την ύστατη χρονική περίοδο κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να σιωπά και να αδιαφορεί.
Διατελούμε μετά πάσης τιμής και σεβασμού
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Φ .Ντάουλας Κων/νος Δ.Κουκόπουλος

Σχεδιασμός Western Computer Services | Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου & Περιχώρων