Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Αγρίνιο 18/10/2018
Π.ΣΟΥΛΟΥ 16-ΤΗΛ 2641023748 Αριθ Πρωτ 59
30100-Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Εmail info@sylpolagriniou.gr

ΠΡΟΣ
Εξοχότατο Κύριο Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας
Προεδρικό Μέγαρο- ΑΘΗΝΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ1)Αξιότιμο Κύριο Πρωθυπουργό Ελλάδος
Μέγαρο Μαξίμου
2)Αξιότιμο κύριο Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων
3)Αξιότιμο κύριο Αρχηγό Αξιωματικής
Αντιπολίτευσης
4 )Αξιότιμους κ.κ.Αρχηγούς Κομμάτων
Ελάσσονος Αντιπολίτευσης. Έδρες τους
5)Α.Σ.Π.Ε
6)Μ.Μ.Ε

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,
Πολλάκις κατά το παρελθόν τόσο εμείς, όσο και η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος , καθώς και όλοι οι πολυτεκνικοί Σύλλογοι της Χώρας έχουμε ενημερώσει εγγράφως όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους, για το παμμέγιστο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας, δηλαδή το Δημογραφικό.
Γνωρίζουμε την ευαισθησία σας γι ΄αυτό το Πανεθνικό πρόβλημα που απειλεί με αφανισμό το γένος μας, και για το λόγο αυτό απευθυνόμαστε σ΄ εσάς υποβάλλοντας το αίτημα να συγκαλέσετε Συμβούλιο πολιτικών Αρχηγών με μοναδικό θέμα την εξέταση του Δημογραφικού προβλήματος και την άμεση αντιμετώπιση του, με γενναία μέτρα υπέρ του θεσμού της οικογένειας και δη της πολύτεκνης .

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,
Τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που είδαν τελευταία το φώς της δημοσιότητας είναι εφιαλτικά και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση .Οι θάνατοι υπερβαίνουν κατ΄ έτος κατά 35000 περίπου των γεννήσεων. Κάθε χρόνο μειώνεται δραματικά ο πληθυσμός της χώρας μας με πλείστες αρνητικές διαστάσεις, στην οικονομική ανάπτυξη , στο ασφαλιστικό ,στο σύστημα υγείας, στην παιδεία, στην Εθνική κυριαρχία, στο πολιτισμό μας, στην οικογένεια ως ζωοποιό κύτταρο της κοινωνίας μας, στην ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη και εν τέλει σ΄ αυτή την ίδια την ύπαρξη μας ως Λαός και ως ΄Εθνος.
Αν σ΄ αυτό το οξύτατο πρόβλημα προσθέσουμε την ανεργία και την ασταμάτητη μετανάστευση των νέων μας και κυρίως των επιστημόνων , όλοι αντιλαμβανόμαστε που οδηγούμαστε . Παρ ΄ότι εμείς ως πολύτεκνοι δεν είμαστε μέρος του προβλήματος, αφού συν ΘΕΩ προσφέραμε στην Πατρίδα τέσσερα ή και περισσότερα παιδιά , ωστόσο ανησυχούμε βαθύτατα για το μέλλον της χώρας μας που προβλέπεται δυσοίωνο.
΄Εχουμε όλοι μας ιερό χρέος και καθήκον να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά αυτό το πρόβλημα που μας απειλεί με αφανισμό.
Οι αιτίες του προβλήματος είναι πολλές με κυριότερη την αντιοικογενειακή, αντιδημογραφική και αντιπολυτεκνική πολιτική όλων των τελευταίων κυβερνήσεων.
Πιστεύουμε ότι δεν είναι ωφέλιμο αυτή τη χρονική στιγμή να είναι ο λόγος μας καταγγελτικός , πρέπει όμως να είναι αληθινός.
Η αλήθεια εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι ότι η Πατρίδα μας καταρρέει δημογραφικά, κι αυτό δεν ωφελείται σε ξένο παράγοντα, αλλά σ΄ εμάς τους ίδιους.
Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη στήριξης του θεοσύστατου θεσμού της οικογένειας , με γενναία μέτρα, όπως σημαντικό επίδομα γάμου και ανάλογα επιδόματα με την απόκτηση κάθε παιδιού και ιδιαιτέρως του τρίτου , τέταρτου και παραπάνω. Την αντιμετώπιση της ανεργίας, φοροελαφρύνσεις και άλλα φιλοοικογενειακά μέτρα τα οποία έχουμε διατυπώσει εγγράφως κατ΄ επανάληψη.
Διατείνονται μερικοί ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί με το μεταναστευτικό και μάλιστα καταγγέλλουν ως ρατσιστές όσους έχουν αντίθετη άποψη.
Αυτός κι αν είναι ιδιότυπος ρατσισμός.
Είναι διαπιστωμένο ότι εμείς οι ΄Ελληνες στην συντριπτική μας πλειοψηφία στηρίξαμε και στηρίζουμε όχι μόνο με λόγια αλλά κυρίως με έργα τους ανθρώπους αυτούς που εγκατέλειψαν τις Πατρίδες τους κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.
Αυτή η στάση μας , που στηρίζεται στον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό μας και στην παράδοσή μας δεν μας αφαιρεί το δικαίωμα να στηρίζουμε και να ανησυχούμε και για το μέλλον του δικού μας Λαού.
Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,
Ελπίζουμε να υιοθετήσετε το αίτημά μας, πριν είναι αργά για το Ελληνικό γένος. Αν αυτό για τον οποιοδήποτε λόγο δεν καταστεί δυνατόν, υποβάλλουμε συγχρόνως προς τον Αξιότιμο κύριο Πρωθυπουργό , τον Αξιότιμο κύριο Πρόεδρο της Βουλής, καθώς και στους Αξιότιμους κ.κ.Αρχηγούς όλων των κομμάτων το αίτημα , να συζητηθεί το θέμα προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή, προκειμένου να αναχαιτιστεί η Δημογραφική κατάρρευση της χώρας. Ο λόγος μας δεν είναι καθόλου υπερβολικός, απεναντίας μάλιστα.
Πιστεύουμε πως με τη βοήθεια του ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΘΕΟΥ την οποία επικαλούμαστε πάντοτε και με τη δική σας παρέμβαση , θα ληφθούν επιτέλους μέτρα υπέρ του θεσμού της οικογένειας για την αντιμετώπιση αυτού του εξόχως σοβαρού προβλήματος.

Διατελούμε μετά πάσης τιμής και σεβασμού

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σχεδιασμός Western Computer Services | Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου & Περιχώρων